Riževi rezanci z lignji

Mama riževi rezanci z lignji, brstičnim ohrovtom in jajci `ala putanesca`

MAma riževi rezanci z lignji

Sestavine:
400 g svežih lignjev
250 g brstičnega ohrovta
110 g Mama riževih rezancev (2 snopka od štirih, ki so v pakiranju) vermicelli (tanki)
2 žlici kokosovega masla
4 inčuni
1 žlica kaper
približno 8 črnih oliv
4 stroki česna
500 g pasiranih pelatov
3 jajca
50 g sira

MAma riževi rezanci z lignji

Priprava:

V kozico damo 1 žlico kokosovega masla, dodamo 2 stroka sesekljanega česna, čez dve minuti pa še nasekljane olive, kapre in cele inčune, rahlo popražimo in zalijemo s pelati. Po okusu solimo, popramo, dodamo nasekljano baziliko in približno 10-15 minut kuhamo.

Med tem časom narežemo lignje na kolobarje (uporabimo samo trup, lovke pustimo) ter očistimo brstični ohrovt in ga razpolovimo. V ponev damo 1 žlico kokosovega masla in na njem prepražimo brstični ohrovt (slabih 10 minut), dodamo narezane lignje in sesekljan česen (2 stroka), solimo in popramo ter nekaj minut pražimo in vmes dva ali tri krat na hitro premešamo. Ko so lignji kuhani, ponev odstavimo.

Zavremo liter vode in z njo prelijemo Mama riževe rezance ter jih pustimo 5 minut stati. V tem času v vrelo, brbotajočo paradižnikovo omako previdno dodamo jajca; jajca zlomimo in jih`ugnezdimo` v omako, kar pomeni, da omake, po tem, ko dodamo jajca, ne mešamo, temveč posodo pokrijemo, zmanjšamo temperaturo ali ogenj ter dobrih 5 minut počasi kuhamo, da beljak zakrkne, rumenjak pa ostane tekoč. Na koncu po vrhu posujemo nariban sir in pokrijemo, da se stopi.

Riževe rezance odcedimo in iz njih oblikujemo majhno gnezdo, v katerega previdno položimo jajce ter ga prelijemo z omako, na koncu pa dodamo še lignje in brstični ohrovt.

MAma riževi rezanci z lignji

 

Recept Riževi rezanci z lignji  so za naše podjetje pripravil na blogu Mamin twist in je objavljen tukaj.