Riževi rezanci “Morje in Hribi”

Riževi rezanci “Morje in Hribi”, ko se srečajo morski sadeži in gobe.

Sestavine (za 2 osebi):

150 gr Mama Instant riževih rezancev
10 rjavih šampinjonov
100 gr lisičk
2 stroka česna
šopek svežega peteršilja
200 gr morskih sadežev (klapavice, kalamari, bele kozice, surimi peresniki)
6 škampovih repkov
2 žlici belega vina
oljčno olje za kuhanje
2,5 dl smetane za kuhanje, sol, poper

Riževi rezanci “Morje in Hribi”

Priprava:

Na oljčnem olju pražimo toliko časa strok česna, ki smo ga prepolovili, da zadiši, nato dodamo še šopek peteršilja. Dodamo očiščene lisičke in na pol prerezane šampinjone. Dušimo na zmernem ognju 20 minut. Proti koncu gobe rahlo solimo.

V drugi ponvi na oljčnem olju spet pražimo še en strok česna, ki smo ga prepolovili ter šopek peteršilja. Ko se olje dovolj segreje, dodamo klapavice, repke kozic in surimi peresnike ter vse skupaj pražimo nekje 20 minut.

V tretji ponvi segrejemo oljčno olje in dodamo škampove repke. Zapečemo jih z obeh strani, nato prilijemo 0,5 dl vina. Pustimo, da vino izhlapi. Po okusu solimo.

Pet minut pred koncem priprave morskih sadežev in gob pripravimo riževe rezance po navodilih proizvajalca. Ko so pripravljeni, jih odcedimo in prelijemo z mrzlo vodo. V loncu zavremo in rahlo solimo smetano za kuhanje. Ko smetana zavre ji dodamo riževe rezance. Lonec odstavimo in riževe rezance dobro premešamo. Šele nato rahlo vmešamo morske sadeže ter gobe.

Riževe rezance serviramo na krožnik, prelijemo z malce deviškega oljčnega olja ter ščepcem popra.

Riževi rezanci “Morje in Hribi”

 

Recept Riževi rezanci “Morje in Hribi” so za naše podjetje pripravil na blogu Sladko slane brbončice in je objavljen tukaj.