Praženi riževi rezanci s sardinami

Odlične sardine iz konzerve prepletemo s praženimi Mama polnozrnatimi riževimi rezanci v jed, ki združuje mediteransko azijske korenine.

Praženi riževi rezanci s sardinami
Sestavine za 3 porcije

90 g Mama riževih rezancev 
1 konzerva sardin iz konzerve (cca 100 g)
100 g rdečega korenja
½ večje čebule
1 strok česna
1 dl vode
0,5 dl sojine omake
sol in poper
olje

Praženi riževi rezanci s sardinami

 Priprava:

  • korenje očistiš, narežeš na tanke trakce
  • čebulo očistiš, na drobno nasekljaš
  • česen očistiš, na drobno nasekljaš
  • zavreš soljeno vodo (1 jž soli na 1 l vode), v njo namočiš rezance za cca 3 minute, morajo biti še »al dente«
    rizevi-rezanci-s-sardelami-WM3
  • takoj nato odcediš rezance in jih spereš v cedilniku pod hladno vodo, s tem ustaviš proces kuhanja
  • v ponvi ali voku na olju prepražiš čebulo, korenje, nato dodaš še česen in sardele
  • dodaš še odcejene riževe rezance in ob rednem mešanju na najvišji temperaturi pražiš še dve minuti, vmes doliješ še 1 dl vode
  • preliješ s sojino omako
  • poskusiš in po okusu soliš in popraš
  • postrežeš
    rizevi-rezanci-s-sardelami-WM5

Recept so za naše podjetje pripravili na spletnem mestu Sketa.si in je objavljen tukaj.