Odlične sardine iz konzerve prepletemo s praženimi Mama polnozrnatimi riževimi rezanci v jed, ki združuje mediteransko azijske korenine.
Sestavine za 3 porcije
90 g Mama riževih rezancev
1 konzerva sardin iz konzerve (cca 100 g)
100 g rdečega korenja
½ večje čebule
1 strok česna
1 dl vode
0,5 dl sojine omake
sol in poper
olje
Priprava:
- korenje očistiš, narežeš na tanke trakce
- čebulo očistiš, na drobno nasekljaš
- česen očistiš, na drobno nasekljaš
- zavreš soljeno vodo (1 jž soli na 1 l vode), v njo namočiš rezance za cca 3 minute, morajo biti še »al dente«
- takoj nato odcediš rezance in jih spereš v cedilniku pod hladno vodo, s tem ustaviš proces kuhanja
- v ponvi ali voku na olju prepražiš čebulo, korenje, nato dodaš še česen in sardele
- dodaš še odcejene riževe rezance in ob rednem mešanju na najvišji temperaturi pražiš še dve minuti, vmes doliješ še 1 dl vode
- preliješ s sojino omako
- poskusiš in po okusu soliš in popraš
- postrežeš
Recept so za naše podjetje pripravili na spletnem mestu Sketa.si in je objavljen tukaj.