Bolonjska juha z riževimi špagetki MAMA

Preplet klasične bolonjske omake z dodano zelenjavo, obogateno s sojino omako shoyu in azijskimi začimbami.

bolonjska-slastna-juha-z-rizevimi-spagetki-mama-3

Riževi rezanci ob “kuhanju” narastejo in jih uporabim pol manj kot kakšnih klasičnih špagetov. Zapišite na listek, da jih ne boste nakuhali za cel lonec.

bolonjska-slastna-juha-z-rizevimi-spagetki-mama

Sestavine:

  • 160 g instant riževih špagetkov MAMA
  • 200 g govejega mletega mesa
  • 1 manjša čebula
  • 1 manjši por
  • 2 papriki
  • eno pest graha
  • žlica olja
  • pol stroka česna
    začimbe: čž sušene zelene, mlet ingver, ščep koriandra, ščep kumine, pol čž majarona, ščep soli, pol čž kurkume, ščep sušene limonske trave

bolonjska-slastna-juha-z-rizevimi-spagetki-mama-2

Priprava:

Na malo olja podušimo nasekljano čebulo, dodamo česen, da zadiši in mleto meso. Malce popražimo in dodamo vse začimbe. Premešamo, pražimo minutko, da začimbe zadišijo. Dodamo na kose narezano zelenjavo, grah in zalijemo s 500 ml vode. Kuhamo 10 minut, nato pa v jed zakuhamo špagetke. Porcijo za dojenčke skuhamo posebej, ne solimo in dodamo samo za noževo konico začimb.
Če želimo v jedi lepše barve, špagetke skuhamo posebej in jih na koncu primešamo juhi, vendar ne bodo tako okusni; med kuhanjem v juhi namreč vsrkajo ostale okuse.

bolonjska-slastna-juha-z-rizevimi-spagetki-mama-4

 

Recept Bolonjska juha z riževimi špagetki MAMA so za naše podjetje pripravili na blogu  Boobeefoodee in je objavljen tukaj.