Vegetarijanski pad thai

Ena najbolj znanih in enostavnih jedi je tajski pad thai. To je jed z riževimi rezanci in veliko zelenjave. V mnogo primerih tudi meso, raki… karkoli kombinirano. Pravil praktično ni. Kot vse najpopularnejše jedi, je tudi pad thai nastal iz takoimenovane hrane revnih. Dali so noter kar so pač imeli pri roki.

Pripravili smo vegetarijansko varjanto pad thaija, saj smo zraven ponudil nekaj pikantnih piščančjih perutničk, ki so bile pač na voljo v hladilniku. Vegetarijsnaki pad thai je lahko tudi samostojen obrok, le malce več ga daš za porcijo.

Mama riževi rezanci

Najprej k rezancem. Mama riževi vermicelli so zelo tankim riževi rezanci, ko las. Rezance je zelo enostavno uporabljat. Odmerite količino iz vrečke, zalijete z vrelo vodo in čakate 3 minute. Če jih pražite, jih pustite v vreli vodi le minuto.

Mama riževi rezanci

Potem jih odcedite, na vroči kokosovi masti malce popražite in dodate vso zelenjavo narezano na zelo tanke trakce. Začinite s soljo, poprom, brizgom sojine omake, brizgom ostrigine omake, brizgom tajske čilijeve omake sriracha, na hitro vse skupaj popražite na ekstremno močnem ognju in to je to.

vegatarijanski pad thai
Dodali smo še sčep semen črnega sezama, za malce “cruncha” in dodatno začinil s fermentirano čilijevo omako s pomarančo, par pikantnih perutničk zraven in popoln lahek obrok je narejen v manj kot 20 minutah.

vegatarijanski pad thai

 

Recept Vegatrinajski pad thai je za naše podjetje pripravil Adam Šerc za Facebook skupino Čudoviti svet gurmanov ® in je objavljen tukaj.