Spomladanski zavitki s tremi omakami za pomakanje

Spomladanski zavitki s tremi omakami za pomakanje:

Sestavine:

Za približno šest zavitkov potrebujemo:

rižev papir
50 g Mama instant riževih rezancev Vermicelli
eno korenje
eno rdečo peso (kuhano)
pol kumare
kalčke (po želji)
nekaj listov zelja
sveže liste mete
sladkor
sok dveh limet
trije stroki česna
sojino omako
rižev kis
olje (najbolje da sezamovo, lahko pa tudi sončničnega)
Koh Coconut kokosovo mleko

Spomladanski zavitki s tremi omakami za pomakanje:

Priprava:

Najprej zelenjavo narežemo na trakove, nato pa se lotimo priprave omakic.
Prva:
V manjšo skledo damo eno jedilno žlico sladkorja in jo prelijemo z jedilno žlico limetinega soka, polovico jedilne žlice sojine omake ter z jedilno žlico riževega kisa. To mešamo toliko časa, dokler se sladkor ne raztopi, na koncu pa dodamo še narezan strok česna.
Druga:
Zmešamo pol žlice sojine omake, dve jedilni žlici riževega kisa, dve jedilni žlici olja in sladkor. Temu dodamo en narezan strok česna ter dve čajni žlički kajenskega popra.
Tretja:
Zmešamo tri jedilne žlice limetinega soka, dve žlici sladkorja in dve žlici kokosovega mleka. Mešamo dokler se sladkor popolnoma ne raztopi, nato dodamo narezan strok česna.

Spomladanski zavitki s tremi omakami za pomakanje:

Nato pripravimo instant Mama riževe rezance, in sicer tako, da jih prelijemo z vrelo vodo in jih pustimo stati tri minute. Vmes je najbolje, da si pripravimo desko in skledo s toplo vodo, v katero bomo namakali rižev papir.

Rižev papir za par sekund pomočimo v vodo, postati mora bolj gibljiv. Nato ga lepo položimo na desko, ki smo si jo pripravili, in nanj zložimo zelenjavo – jaz sem uporabila zelje, korenje, rdečo peso, kumaro in kalčke, seveda pa lahko uporabite tudi papriko ali pa kakšno drugo zelenjavo, ki vam je všeč. Na vrh položimo še kuhane rezance.

Rižev papir nato upognemo in vse skupaj zavijemo. In tako, spomladanski zavitki so pripravljeni. Lahko jih pojeste kar take, sveže, lahko pa jih tudi popražite.

Spomladanski zavitki s tremi omakami za pomakanje:

 

Recept Spomladanski zavitki s tremi omakami za pomakanje so za naše podjetje pripravil na blogu Malinčica in je objavljen tukaj.