Preplet sladko-slanega, rahlo kislega in minimalno pekočega – riževi rezanci Mama s piščancem v arašidovi omaki.
Sestavine za 2 osebi:
90 g Mama riževih rezancev
120 g piščančjih prsi
1 velika pest graha
1 manjša bučka
repično olje
2 jušni žlici medu
5 jušnih žlic sojine omake shoyu
1 čajna žlička sušenega ingverja
½ čajne žličke česna v prahu ali svežega česna 1 strok
5 zvrhanih jušnih žlic arašidovega masla s koščki
Priprava:
Za omako zmešamo med, arašidovo maslo, sojino omako, česen in ingver ter v ponvici na nizki temperaturo počasi kuhljamo.
Bučke narežemo in na hitro popečemo na 1 žlici repičnega olja, odstavimo.
V kozici blanširamo svež grah (če imamo zamrznjenega, ga kuhamo 5 minut), precedimo, vodo pa prihranimo, ponovno zavremo in skuhamo rezance po navodilih. Precedimo.
Medtem, ko pripravljamo rezance, damo v ponev, kjer smo pekli bučke, piščančje koščke in popečemo; na vsaki strani 4 minute. Zmešamo arašidovo omako s piščancem, dodamo zelenjavo. Prelijemo čez rezance.
Recept Riževi rezanci MAMA s piščancem v arašidovi omaki so za naše podjetje pripravili na blogu Boobeefoodee in je objavljen tukaj.