Hrustljavi angelski laski na kokosovem oblačku

Kako riževe rezance spremeniti v sladko dobroto? In je uspelo. Nastali so hrustljavi angelski laski, ker so tako beli in skodrani.

Sestavine (za 2 osebi):

125g Mama riževih rezancev
50g Mama riževih rezancev vermicelli
olje za cvrtje
250gr mascarpone sira
2 žlici sladkorja v prahu
40ml Koh Coconut kokosovega mleka
15gr Koh Coconut kokosovega čipsa
15gr bananinega čipsa
2 viola figi
1 granatno jabolko
mešanico sladkega cimeta
med
naribana bela čokolada

Hrustljavi angelski laski na kokosovem oblačku 7

Priprava:

Najprej pripravimo kokosovo kremo. Mascarpone sir z električnimi metlicami zmehčamo. Dodamo sladkor v prahu. Količino sladkorja lahko tudi zmanjšate, če ne marate preveč sladkih sladic. Ko sladkor in mascarpone premešamo, dodamo še Koh Coconut kokosovo mleko. Nato ročno vmešamo nadrobljen Koh Coconut kokosov in bananin čips. Kremo postavimo v hladilnik.

Pripravimo si Mama riževe rezance in riževi vermicelli rezance. Segrejemo olje. Ko je toliko vroče, da se ob straneh lonca delajo črtice, vanj res na hitro položimo in obrnemo najprej rezance in nato še vermicelle. Rezanci se res v sekundi napihnejo in postanejo beli. Vermicelli pa so toliko tanki, da moramo biti res zelo hitri, da jih ne zažgemo. Ocvrte položimo na krožnik, ki smo ga pokrili s papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo. Preložimo jih na čist krožnik in posujemo s sladkorjem v prahu.

Sedaj pa se prične umetniški del sestavljanja sladice. Očistimo granatno jabolko ter narežemo figo, polovico na 4 tanjše rezine, drugo polovico pa na krhlje. Na dno skodelice damo najprej zrna granatnega jabolka, na vsako izmed 4 sten steklene skodelice pa tanko rezino fige, ki smo jo predhodno namazali po notranji strani z medom. Sledi plast kokosove kreme, ki jo na vrhu poravnamo. Nanjo naribamo belo čokolado ter posujemo s sladkim cimetom. Sledijo še zrna granatnega jabolka ter ocvrti riževi rezanci. Na koncu na sredino dodamo še krhlje fige.

Hrustljavi angelski laski na kokosovem oblačku 4

Recept Hrustljavi angelski laski na kokosovem oblačku so za naše podjetje pripravil na blogu Sladko slane borbončice in je objavljen tukaj.

Hrustljavi angelski laski na kokosovem oblačku 5