Za pripravo današnje jedi smo izbrali Mama riževe rezance vermicelli, ki smo jih skombiniral z omako, pripravljeno iz pečenih rdečih paprik, kamor smo dodali še gobice (šampinjone) in malo piščančjih prsi.
SESTAVINE
- Mama vermicelli riževi rezanci
- šampinjoni
- manjši kos piščančjih prs
ZA OMAKO
- 3 manjše rdeče paprike
- 3 dcl Koh Coconut kokosovega mleka
- 1 žlica arašidovega masla
- polovica manjše čebule
- 2 stroka česna
- 1/4 žličke kajenskega popra
- do 1/2 žličke sladke paprike v prahu (dodajajte postopoma)
- črni poper po občutku
- 1/2 žličke soli
- 1 žlička indijskega trpotca za zgoščevanje (lahko pa uporabite tudi drugo gostilo, npr. koruzni škrob)
- extra deviško kokosovo olje
PRIPRAVA
Ker so rezanci pripravljeni v dveh minutah, se jih lotimo na koncu, začnemo pa z omako.
Paprike najprej popečemo v dobro segreti pečici. Pečemo jih cca. 25 min na najvišji jakosti, da se toliko omehčajo in zapečejo, da lepo odstranimo lupino. Za hitrejši postopek jih lahko popečemo tudi na štedilniku na plošči. Papriko malce ohladimo in si narežemo šampinjone, meso, česen in čebulo.
Na žlici kokosovega olja prepražimo čebulo in česen – damo na stran. V posodo s paličnim mešalnikom dodamo narezano olupljeno papriko, kokosovo mleko, arašidovo maslo, sol, poper, sladko papriko, ter žlico olivnega olja. Dodamo še popraženo čebulo in česen ter dobro premiksamo.
Prižgemo ogenj ter ponovno segrejemo ponev, kjer smo pražili čebulo, prelijemo omako, jo pogrejemo, ter dodamo indijski trpotec. Med dodajanjem konstantno mešamo, da se ne delajo grudice. V drugi ponvi popražimo manjše koščke piščanca in narezane šamponjone. Pražimo jih toliko časa, da dobijo lepo barvo. Ko se omaka zgosti, ji dodamo še meso in gobe ter narezan peteršilj.
Za rezance zavremo vodo in jo prelijemo čez rezance oziroma rezance položimo vanjo.
Čez 2 minuti jih precedimo in dodamo omaki. Ker je še vroča, se bodo rezanci dodatno zmehčali. Dobro premešamo in serviramo na krožnik.
Recept Mama riževi rezanci v omaki iz rdečih paprik so za naše podjetje pripravil na blogu Mavrica okusov in je objavljen tukaj.