SESTAVINE:
- 5 žlic ovsenih kosmičev
- 1 dcl (približno) Koh Coconut kokosovega mleka
- žlička presnega kakava
- 1 banana (en večer prej jo narežemo na koščke, pokrijemo s folijo in damo v zmrzovalnik)
- arašidovo maslo
- kakavova zrna
- brazilski oreh
- malenkost himalajske soli in
- malo žličko kokosovega sladkorja
Priprava:
5 žlic ovsenih kosmičev namočimo v posodo čez noč. Zavremo 1- 1,5 dcl vode. Medtem kosmiče speremo pod vodo in dodamo v vodo. Kuhamo na zmernem ognju približno 2-3 min, toliko da kosmiči popijejo vodo, nato dodamo Koh Coconut kokosovo mleko. Kuhamo še kakšni 2 minuti, in vmes mešamo. Dodamo sol, malo žličko kokosovega sladkorja in žličko presnega kakava. Med vsakim vnosom nove sestavine premešamo. Kuhamo še kakšno minutko, dve, toliko da dobite dobro konsistenco kaše.
Ko kašo ugasnemo pustimo v posodi da malo počiva, vmes pa si pripravimo bananin sladoled z arašidovim maslom! 😉 Banano pred začetkom kuhanja kaše vzamemo iz zmrzovalnika, da se malo odtaja. Nato jo damo v posodico od paličnega mešalnika, dodamo žličko arašidovega masla in malenkost kokosovega mleka.
Zmiksamo, gostoto si prilagajate po želji, če želite bolj redko postopoma dodajte še malo kokosovega mleka.
Kombinacija tople kaše in hladnega okusa banane z arašidovim maslom je pravo doživetje za brbončice! Ko serviramo na kožnik kašo (jaz jo dam bolj na eno polovico), dodamo še bananin sladoled, kakavova zrna (ta lahko tudi že prej vmešamo v samo kašo, ker se tudi bolj zmehčajo), in nasekljan brazilski oreh. Po žeji lahko dodamo žličko ali dve arašidovega masla na vrhu.
Odličen zajtrk, meni je super tudi takoj po jutranji rekreaciji ali pa pred dopoldanskimi aktivnostmi. 🙂
Recept Ovsena kaša s kokosovim mlekom so za naše podjetje pripravili na blogu Mavrica okusov in je objavljen tukaj.