V lonček s kokosovo vodo ali mlekom damo kefirjevo gobico ali zrnca in pustimo s krpico pokrito, stati na pultu 20-24 ur. V tem času bodo probiotične bakterije naredile svoje. Nastal bo napitek poln probiotikov, kalij in druge minerale v vodi ali mleku pa bodo bakterije predelale v tako obliko, da jih bo naše telo sposobno popolnoma izkoristiti. Ob tem bo nastal tudi prav zajeten “kupček” folne kisline in vitamina B12.
Kefirjevo gobico oz. zrnca odstranimo oz. jo pripravimo za naslednjo uporabo. V napitek stisnemo sok mandarin, dodamo po želji še nekaj ledu in popijemo.
Koh Coconut poživljajoč probiotični napitek z mandarino lahko shranimo v hladilniku tudi kakšen dan, vendar je najboljše, da ga popijemo takoj, saj sveži vsebuje največ zdravilnih učinkovin.
Sestavine:
2,5 dl Koh Coconut 100% kokosove vode ali Koh Coconut kokosovega mleka ali Koh Coconut s sokom manga
1 cm velika kefirjeva gobica ali 50 g kefirjevih zrnc
4 manjše mandarine
Recept so za naše podjetje pripravili na blogu 220 stopinj poševno in je objavljen tukaj.