Sestavine za čokoladni mousse z avokadom
- 45ml (3 žlice) kakavovega masla ali kokosovega olja
- 200g avocada (sredanje velika avokda)
- 130g namočenih dateljnov
- 3/4 skodelice Koh Coconut kokosovega mleka
- 1 šilcetemnega ruma (opcijsko)
- 1/2 kakava v prahu
- 1/2 čajne žličke soli
- 1 vanilijev strok
- 1 konzerva polnomastnega kokosovega mleka (400ml), čez noč ohlajenega
- kokosova krema, praženi lešnik za okras
Priprava
Zmešajte kakavovo maslo, avokado, dateljne in Koh Coconut kokosovo mleko v gladko kremo. Stresite v večjo skledo za mešanje ter dodajte rum (če ga uporabljate), kakav, sol in vanilijo. V zmes dodajte strnjeno kokosovo mleko iz konzerve in počasi zmešajte. Razdelite v 8 porcij in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure. Postrežite s kokosovo kremo, praženimi lešniki in sadjem.
Recept “Čokoladni mousse z avokadom” so za naše podjetje pripravili na blogu Petelinškov in je objavljen tukaj