Lotte Alpha Xylitol žvečilni gumi

LOTTE Alpha Xylitol – žvečilni gumi nove generacije !

  • Za zdrave zobe
  • Zmanjšajte tveganje za razvoj zobnega kariesa
  • Brez sladkorja / Brez aspartama
  • Vsebuje naravno sladilo ksilitol, ki je pridobljeno iz lubja finske breze
  • Dodatne ksilitol granule v sredici za še večji občutek svežine in prijetnega hlajenja

Žvečilni gumi brez sladkorja prispeva k ohranjanju demineralizacije zob in k nevtralizaciji kislin v zobnih oblogah, ki sta dejavnika tveganja za razvoj zobnega kariesa. V ta namen priporočamo, da žvečilni gumi žvečite po jedi 20 minut vsaj trikrat na dan. Za razvoj zobnega kariesa obstaja več dejavnikov tveganja, katerih spremembe imajo lahko ugodne učinke, kar pa ni nujno, zato ne pozabite na pomembnost raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

DEJSTVA

1.Kaj je ksilitol?

Naravno sladilo ksilitol je sladkorni alkohol, ki je pridobljen iz lubja breze, prisoten pa je tudi v sadju (jagode, maline, rumene slive, …), zelenjavi (endivija, …) in gobah.

2.Kako se ksilitol razlikuje od drugih sladil?

Kemično gledano ksilitol ni sladkor, ampak sladkorni alkohol. Njegova molekula vsebuje pet ogljikovih atomov, medtem ko molekule sorbitola, fruktoze in glukoze vsebujejo šest ogljikovih atomov. Ksilitol je enako sladek kot saharoza (namizni sladkor), vendar z dvakrat manj kalorijami. Ksilitol je edino naravno sladilo, ki ne povzroča zobne gnilobe, saj bakterije in kvasovke v ustih ne morejo uporabiti ksilitola za rast, kot to lahko naredijo v primeru drugih sladkorjev, zaradi česar se ksilitol uporablja v žvečilnih gumijih, zobnih pastah in ostalih izdelkih za ustno nego. Kljub dejstvu, da je ksilitol sestavljen izljučno iz ogljikovih hidratov, se metabolizira zelo počasi. To preprečuje hitre skoke ravni sladkorja v krvi (nizek glikemični indeks), zaradi česar je primeren tudi za ljudi z diabetesom, hipoglikemijo, kroničnim sindromom omedlevice, kandido ali katerimkoli drugim stanjem, ki je posledica sladkornega neravnovesja.

3.Ali je ksilitol varen za uporabo v dietah z nadzorovanjem sladkorja?

Da. Ksilitol je razvrščen med ogljikove hidrate in se uporablja v živilih že od leta 1960. V ZDA je odobren kot dodatek v neomejenih količinah za živila s posebnimi prehranskimi nameni in je varen za uporabo v kateri koli dieti z nadzorovanjem sladkorja.

4. Ali je ksilitol varen?

Da. Leta 1983 je JECFA, skupna strokovna komisija WHO in FAO, potrdila dejstvo, do tedaj že znano znanstvenikom, da je ksilitol varno naravno sladilo za živila. FDA je potrdila to dejstvo leta 1986.

5. Kaj dokazujejo klinične študije glede vpliva uživanja ksilitola na ustno higieno?

25 letne klinične študije dokazujejo, da ksilitol zmanjšuje možnost kariesa za 80%. 4-12g ksilitola dnevno zagotavlja željene rezultate. Ker 1 LOTTE Xylitol Alpha žvečilni gumi vsebuje 1,407 g ksilitola, 1 LOTTE Xylitol žvečilni gumi pa 0,915 g ksilitola je dnevno potrebo po ksilitolu enostavno zadostiti. Še posebej se priporoča žvečenje po vsakem obroku.

6.Kje je bil ksilitol odkrit?

Ksilitol so skoraj istočasno odkrili nemški in francoski kemiki konec 19. stoletja. Največ raziskav na temo vpliva uživanja ksilitola na ustno higieno pa je bilo narejenih na Finskem, kjer so znanstveniki leta 1970 na univerzi Turku dokazali njegovo funkcionalnost in učinkovitost.

Izdelki

Lotte Alpha Xylitol Original 86g

LOTTE Alpha Xylitol Original 86g

Podrobnosti

Lotte Alpha Xylitol PowerMInt 86g

LOTTE Alpha Xylitol Power mint 86g

Podrobnosti

Lotte Alpha Xylitol Fresh 86g

LOTTE Alpha Xylitol Fresh 86g

Podrobnosti

Lotte Alpha Xylitol aloe vera 86g

LOTTE Alpha Xylitol Aloe vera 86g

Podrobnosti

Lotte Xylitol Mini Lime 29 g.

LOTTE žvečilni gumi ksilitol z okusom limete in mete 29g

Podrobnosti

Lotte Xylitol Mini Fresh 29 g.

LOTTE žvečilni gumi ksilitol z okusom mete 29g

Podrobnosti