Kokosov kolaček v obliki medvedka s čokolado


Kokosov kolaček v obliki medvedka s čokolado

Domači veganski Berni ali kokosov kolaček v obliki medvedka s čokolado – bolj zdrava varianta od tiste v plastičnem ovitku, preprosta priprava in preproste sestavine. Garantiran uspeh.

Za pripravo medvedkov potrebujemo:

  • 195g pirine moke
  • 25g škroba ali vanili puding praška
  • 65g rjavega sladkorja čim boljše kvalitete
  • 80g kokosove moke
  • 2 paketka vanili sladkorja (ali domačo verzijo)
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 240 ml Koh Coconut kokosovega mleka
  • 50g kokosove maščobe, v tekoči obliki
  • sok pol limone

Suhe sestavine natehtamo v eno posodo, mokre odmerimo posebej. Medtem ko tehtamo, naj se nam pečica segreje na 180 stopinj celzija. Sestavine združimo, dobro premešamo, ampak ne preveč, samo toliko, da je masa enotna zmes

Maso nadevamo v pekač (če nimamo medvedkov lahko uporabimo tudi pekač za muffine ali kaj drugega podobne velikosti), ne prepolno, saj medvedki oziroma kolački kar precej narastejo. Iz te mase sem dobila 23 medvedkov (ali nekje 16 muffinov).

kokosov kolaček v obliki medvedka s čokolado

 

Pečemo okoli 20 minut, preverimo po 15 minutah. Kolačke damo iz pekača in pustimo, da se ohladijo.

Medtem pripravimo čokolado. 50g čokolade stopimo v mikrovalovni ali nad soparo, lahko dodamo malo kokosove smetane (1-3 žlice), da se ne bo strdila.

Čokolado malo ohladimo, nadevamo v vrečko za brizganje z nastavkom in nabrizgamo v medvedke ali kolačke.

kokosov kolaček v obliki medvedka s čokolado

Za super malico lahko dodamo še kokosovo vodo ali kak drug napitek.

kokosov kolaček v obliki medvedka s čokolado

Recept so za naše podjetje pripravili na blogu Mami je doma in je objavljen tukaj