Hrustljavi piščanček


Hrustljavi piščanček

Hrustljavi piščanček v riževih rezancih

Sestavine: (2 osebi)

400 g fileja male mišice
150 g riževih rezancev mama
1 jajce
1 jž škroba
1 jajce
3 jž kisle smetane
0.5 dl Koh Coconut kokosovega mleka
sveža zelišča ( drobnjak, peteršilj, timijan)
1 čž curry v prahu
1 čž suhega česna
1 čž kukume
1 čž sladke paprike
1čž cimeta
1jž olivnega olja

Hrustljavi piščanček

Postopek:

Mama rezance prelijemo z vrelo vodo in jih pustimo 4 min nato pa jih speremo s hladno vodo ter dobro osušimo. Piščanca posujemo z začimbami ter olivnim oljem. Nato dodamo škrob, dobro premešamo in dodamo ražvrkljano jajce. Rezance razporedimo in vsak kos mesa enakomerno zavijemo v rezance. Položimo jih na pekač obložen s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 185°C. Zavite piščančje fileje premažemo z kokosovim oljem in potisnemo v ogreto pečico za 20 min. Med peko naredimo pomakico iz svežih zelišč, kisle smetane ter kokosovega olja.
Piščančka postrežemo kot nekakšen prigrizek.

Recept Hrustljavi piščanček so za naše podjetje pripravili na blogu Eat Drink Friends in je objavljen tukaj.