Čokoladni mousse z avokadom


Čokoladni mousse z avokadom

Sestavine za  čokoladni mousse z avokadom

  • 45ml (3 žlice) kakavovega masla ali kokosovega olja
  • 200g avocada (sredanje velika avokda)
  • 130g namočenih dateljnov
  • 3/4 skodelice Koh Coconut kokosovega mleka
  • 1 šilcetemnega ruma (opcijsko)
  • 1/2 kakava v prahu
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 vanilijev strok
  • 1 konzerva polnomastnega kokosovega mleka (400ml), čez noč ohlajenega
  • kokosova krema, praženi lešnik za okras

Čokoladni mousse z avokadom

Priprava

Zmešajte kakavovo maslo, avokado, dateljne in Koh Coconut kokosovo mleko v gladko kremo. Stresite v večjo skledo za mešanje ter dodajte rum (če ga uporabljate), kakav, sol in vanilijo. V zmes dodajte strnjeno kokosovo mleko iz konzerve in počasi zmešajte. Razdelite v 8 porcij in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure. Postrežite s kokosovo kremo, praženimi lešniki in sadjem.

Čokoladni mousse z avokadom

Recept “Čokoladni mousse z avokadom” so za naše podjetje pripravili na blogu  Petelinškov in je objavljen tukaj

img_6023 img_6011